Land van Cuijk

‹ Terug naar portaal

Adopteer 10 meter meidoornhaag in het Maasheggengebied.

Stichting Landschapsbeheer Boxmeer zet zich met name in voor het behoud van het unieke Maasheggenlandschap rondom Boxmeer en Oeffelt. De meest in het oog springende activiteit is het onderhouden en vlechten van meidoornhagen in het gebied.  Al eeuwenlang worden er heggen gevlochten langs de Maas. Maar het onderhouden van de heggen kost geld.

Betrokken bewoners en bezoekers van het gebied kunnen de Stichting financieel helpen door een aantal meters heg te adopteren. Door de adoptie draagt u bij aan het in stand houden van het unieke Maasheggen landschap.

Voor € 10,00 per meter (minimale adoptie is 10 meter) adopteert u een meidoornhaag. De vrijwilligers van Stichting Landschapsbeheer Boxmeer verzorgen op deskundige wijze het onderhoud van de geadopteerde heggen. De heggen die geadopteerd kunnen worden liggen in de gebieden de Loerangel en de Heerstraatsche Weiden.

U schenkt eenmalig minimaal € 100,- aan de stichting voor het uitvoeren van onderhoud aan de heggen. De Stichting bepaalt wat er ieder jaar aan onderhoud gedaan moet worden aan de heggen.

Als schenker geniet u tijdens uw wandelingen in het gebied van goed onderhouden en gevlochten heggen. Daarnaast wordt uw naam vermeld op een billboard dat in stijl geplaatst wordt in het gebied.