Land van Cuijk

‹ Terug naar portaal

Voor de 17e keer organiseert Stichting Landschapsbeheer Boxmeer (Slabox)het Nederlands kampioenschap Maasheggenvlechten. Nadat in 2021 het kampioenschap niet door kon gaan, vanwege de toen geldende coronamaatregelen, heeft op 13 maart 2022 het kampioenschap alleen voor de vlechtteams plaatsgevonden. Maar als alles mee werkt, hebben wij op 12 maart 2023 weer een volwaardig Nederlands Kampioenschap Maasheggenvlechten. De wedstrijdlocatie is op Portaal de Vilt, gelegen aan de provinciale weg van Beugen naar Oeffelt.

In samenwerking met manege de Sprong Vooruit heeft Slabox de voorbereidingen voor dit kampioenschap opgepakt.

Het Maasheggengebied, in 2018 tot Unesco-Biosfeer uitgeroepen, geniet een groeiende belangstelling van natuurmensen. Het ambacht van Maasheggenvlechten,  weer in ere hersteld door de inzet van enkele pioniers uit onze streek, is toegevoegd aan de lijst Cultureel-Immaterieel-Erfgoed in Nederland. Met het vlechten, ook tijdens het kampioenschap, dragen alle deelnemers bij  aan het in stand houden van dit bijzondere gebied. 

Naast het vlechten zullen er ook diverse andere activiteiten plaatsvinden op de wedstrijdlocatie en bij manege de Sprong Vooruit. Vooral voor kinderen zal er van alles te beleven zijn op 12 maart.

IVN Maasvallei vrijwilligers zijn actief betrokken bij de organisatie en voorbereidingen van dit prachtige evenement. Inmiddels kan er ook weer geoefend worden om goed voorbereid aan het kampioenschap te kunnen deelnemen.

De toegang tot dit evenement op 12 maart is gratis. Vanaf 11.00 tot 16.00 uur kunnen toeschouwers de vlechtteams aan het werk zien. Kijk ook op verdere informatie en oefendata op deze site.

NK Maasheggenvlechten 2023
NK Maasheggenvlechten 2023
NK Maasheggenvlechten 2023