Nederlands
Kampioenschap
Maasheggenvlechten

volgende editie: zondag 12 maart 2023

NK Maasheggenvlechten 2023


 
Voorbereidingen Nederlands Kampioenschap Maasheggenvlechten 2023.
Heeft U afgelopen jaren ook genoten van het mooie Maasheggenlandschap met haar gevlochten heggen? En heeft bij U ook wel eens de gedachte gespeeld om het ambacht van heggenvlechten te leren.  Het ambacht dat er mede voor gezorgd heeft dat het gebied tussen Vierlingsbeek en Cuijk in 2018 de status van UNECO Mens & Biosfeer heeft gekregen. Dan grijp binnenkort uw kans.
Stichting Landschapsbeheer Boxmeer (Slabox) organiseert ter voorbereiding op het Nederlands Kampioenschap Maasheggenvlechten (zondag 12 maart 2023) een aantal oefenochtenden. Iedereen die het ambacht van heggenvlechten wil leren, is van harte welkom op deze oefenochtenden.
Tijdens zo’n oefenochtend leert U de techniek van het zagen, kappen, leggen en vlechten van de meidoornstruiken.  Aanwezige ervaren vlechters helpen de deelnemers met het leren van de techniek van het vlechten. Gereedschap, handschoenen en veiligheidsbrillen zijn iedere oefenochtend voor iedere deelnemer aanwezig. De oefensessies starten om 09.00 uur en duren tot 12.30 uur.
Door een bericht  te sturen naar maasheggenvlechten@hotmail.com meldt U zich aan, onder vermelding van naam, telefoonnummer en met hoeveel personen U wenst deel te nemen. Een aantal dagen voor de oefenochtend krijgt U via de mail het bericht waar de oefensessie plaats vindt en eventuele verdere informatie die van belang kan zijn.
Op de volgende zaterdagochtenden wordt er geoefend: 19 november, 17 december, 14 januari, 28 januari, 11 februari, 25 februari en 04 maart.
Mocht het U goed bevallen, dan kunt U zelfs deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap Maasheggenvlechten in 2023. Voor verdere informatie over het oefenen en het Nederlands Kampioenschap kunt U contact opnemen met Marius Grutters (06-41066236), Arnold Jansen (06-8344327) of Theo van Lankveld (06-28825421).